چرا چاه پر می شود؟


1.    در زمینهای غیر ماسه ای، عدم کشش و مکش آب در خاک بوجود می آید که به علت کم قطر بودن چاه و نداشتن انباری، چاه در زمانی مشخص پر می شود و تخلیه مکرر چاه دیگر اثر مطلوبی ندارد.

2.    در زمینهای شنی، خطر پرشدن چاه فاضلاب به مراتب کمتر از زمینهای خاکی است. علت پرشدن این گونه چاه ها قوام و ضماری است که از فضولات، کف صابون و چربی ها بر جداره دیواره چاه نشست می کنند و سبب عدم مکش آب می شوند.

دلایل حفر چاه فاضلاب

1.   
از بین رفتن کارایی چاه قدیمی ساختمان و عدم توانایی در جذب آب ورودی و پر شدن به صورت متناوب و عدم تاثیر تخلیه چاه بر کارایی چاه.

2.    کافی نبودن یک چاه برای ساختمان و نیاز به احداث چاه دیگر.

3.    احداث ساختمان جدید که با توجه به نوع ساختمان باید عملیات حفر چاه فاضلاب مناسب انجام شود.

4.    وجود خطر ریزش چاه کهنه، که در این مواقع نیز باید چاه کهنه کاملا پر شده و چاه جدیدی در قسمت دیگری حفر شود.

 تاثیر نوع خاک بر حفر چاه فاضلاب

عمق چاه به خاک و موقعیت محلی منطقه بستگی دارد. نوع خاک در نواحی مختلف به 3 نوع تقسیم می شود:

خاک رسی:  این نوع خاک خاصیت جذب خیلی کمی دارد و آب را در خود نگه می دارد (مانند پنبه).

خاک شنی:  این نوع خاک جذب آب بسیار بالایی دارد و آب در آن به راحتی نفوذ کرده و به پایین منتقل می شود.

خاک ماسه ای (ماسه بادی) : جذب آب در این نوع خاک ضعیف بوده و بعد از جذب مقدار کمی آب، خاک اشباع می شود .

 

محل حفر چاه فاضلاب

محل حفر چاه باید جایی باشد که رفت و آمد کمتر در آنجا انجام شود. همانند زیر پله‌ها، حیاط خلوتها و غیره، در ضمن چاه باید به لوله ‌های فاضلاب عمودی نزدیک باشد تا حتی‌ الامکان از لوله‌کشی فاضلاب به صورت افقی جلوگیری شود چون خطر مسدود شدن لوله‌های افقی بیشتر است.

اگر که مجبور باشیم چاه را در محل های پر رفت و آمد همانند راهروها یا کف آشپزخانه و یا پذیرایی حفره کنیم، باید پس از طوقه‌چینی روی آن را بوسیله یک دال بتنی بپوشانیم.اجرای این دال بتنی که هزینه زیادی هم ندارد در صورت ریزش کردن طوقه چاه مانع سقوط افراد به درون آن میشود.

اگر که در محلی آب آشامیدنی ساکنین ساختمان از چاه آب تامین می شود چاه فاضلاب و چاه آب باید به اندازه کافی از یکدیگر دور باشند ( در حدود 30 متر ) چون در غیر این صورت چاه آب بوسیله باکتری ‌‌های موجود در فاضلاب آلوده خواهد شد.

پس از تعیین محل حفر چاه فاضلاب، باید نوع چاه مناسب برای دفع فاضلاب انتخاب شود. انتخاب نوع چاه فاضلاب بستگی به جنس خاک، نوع زمین و سطح آب زیر زمینی منطقه ی مورد نظر دارد.

انواع چاه فاضلاب

چاه جذبی

چاه جذبی گودالی در زیر سطح زمین برای انتقال آب‌ های سطحی به لایه‌های زیرین خاک و یا دفع فاضلاب در مناطقی که خاک آن به میزان کافی شن و ماسه یا خرده سنگ داشته باشد، که به وسیله مقنی (چاه کن) عمدتا انجام می شود چاه جذبی یکی از روشهای سنتی دفع فاضلاب انسانی است که کماکان در مناطق دارای زمین آبکش و سطح آبهای زیرزمینی پایین مورد استفاده قرار میگیرد.

حفاری چاه و چاه‌کنی به بخشهای مختلف زیر تقسیم میگردد:

1.    میله
2.    انبار
3.     طوقه
4.     گلدان روی دهانه چاه
5.     دال بتونی روی گلدان  

 

چاه مخزنی

این چاه از مصالح نفوذ ناپذیر و مقاوم در برابر خوردگی از جمله بتن یا مصالح ساختمانی یا پلی اتیلن و مواد پلیمری و غیره ساخته شده و وظیفه آن حفظ و نگهداری فاضلاب و عدم اجازه نشت از آن یا به آن توسط محیط اطراف بوده و این چاه ها میبایست در دوره های کوتاه و مشخص توسط تانکرها یا دستگاهای مخصوص  تخلیه گردند.

چاهای سپتیک به دو نوع یک بخشی یا چند بخشی تقسیم می شوند که این تقسیم بندی بر طبـق بخش بندی داخلی سپتیک بوده به نحوی که اگر سپتیک حاوی یک بخش باشد لازم است با استفاده از دیوارهای کوتاه به عنوان موج گیر سرعت حرکت فاضلاب در آن را کاهش داده تا امکان جدا شدن آب از مواد معلق در فاضلاب ایجاد گردد که به مرور زمان فضولات بصورت لجن در کف مخزن جمع شوند.

تعمیر و نگهداری سیستم سپتیک تانک پلی اتیلن پیچیده نبوده و هزینه ی زیادی هم برای انجامش لازم نیست و با رعایت این سه عامل ذیل، این هزینه به حداقل میرسد:

·         بازرسی و پمپاژ مکرر

·         استفاده از آب موثر برای پمپاژ

·         معدوم و حذف مناسب پساب

استاندارد های حفر چاه فاضلاب

·         محل احداث چاه در ساختمان باید در فاصله مناسبی از پی و ستون ها قرار بگیرد.

·         لوله هواکش برای خروج گازهای بد بو و مضراز چاه متصل گردد.

·         محل دهانه ی چاه به طریقی مشخص شود تادر مواقع ضروری برای تعمیرات ویا تخلیه چاه بتوان به سهولت محل آن را  پیدا نمود.

·         در نقشه ساختمان بهتر است محل دقیق حفر چاه عمق میله و حجم انباره ی آن تعیین گردد.

·         حفر چاه در جایی باشد که دسترسی به آن برای تخلیه چاه در فواصل زمانی معین فراهم باشد.

·         قبل از حفر چاه فاضلاب باید مختصات چاه های دیگر را بررسی نمود. به این صورت که تا شعاع سه متری چاه، چاه دیگری حفر نشود.

·         حفر چاه کنار باغچه و یا کاشتن درخت کنار چاه باعث تخریب می گردد.

·         لوله های آب سرد و گرم را از روی دهانه چاه عبور ندهید.

کارشناس مربوطه پس از بررسی شرایط خاک در محل تعیین شده برای حفر چاه فاضلاب، نوع چاهی که برای شما مناسب می باشد را مشخص کرده و اقدام به حفر چاه فاضلاب می نماید.

قوانین ایمنی وسایل حفاظت فردی در عملیات حفر چاه فاضلاب

رعایت نکات زیر برای افرادی که می خواهند عملیات حفر چاه فاضلاب را انجام دهند ضروری می باشد :

·         کارگران حفاری باید مجهز به کلاه و کفش ایمنی و طناب و کمربند ایمنی و دستکش و لباس کار و در صورت لزوم عینک حفاظتی باشند.

·         زمان کار در درون چاه چنانچه ضرورت و شرایط کار ایجاب کند کارگر مقنی چاه باید مجهز به ماسک تنفسی مناسب و یا ماسک با هوای فشرده باشد به صورتی که هوای سالم مستقیما به ریه های کارگر برسد. 

عملیات تخلیه چاه ، حفر چاه فاضلاب و لوله بازکنی منزل تان را تنها با یک تماس در تهران و دیگر شهرها به نیروی ماهر بسپارید.

 

منبع : خدمت از ما

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.