اتصالات لوله کشی آب ساختمان

با گذشت زمان لوله کشی آب ساختمان ممکن است دچار خرابی شود.  در صورت بروز نشتی یا شکستگی لوله کشی آب ساختمان نیاز به تعویض لوله های آسیب دیده است تا جلوی ضررهای احتمالی در اثر نشت آب گرفته شود. لوله کش ساختمان تنها فردی است که می تواند با حداقل هزینه اقدام به تعویض لوله معیوب نماید.

سیستم لوله کشی آب ساختمان می تواند از لوله هایی با جنس های مختلفی باشد که هر کدام با اتصالات گوناگونی به هم متصل می شوند. برای اجتناب از تعویض همه قسمت های سیستم لوله کشی آب ساختمان، با استفاده از اتصالات مناسب می توان تنها اقدام به رفع خرابی در قسمت آسیب دیده نمود بدون اینکه به قسمت های دیگر ساختمان صدمه ای وارد شود.  اتصالات در انواع مختلف و با قیمت های متفاوتی در بازار به فروش می رسند که برای لوله کشی آب ساختمان با توجه به موقعیت استفاده می شوند.

لوله کشی آب ساختمان با لوله کشی فاضلاب ساختمان از نظر اجرا  و اتصالات تفاوت هایی دارد. متداول ترین نوع از اتصالات لوله کشی آب ساختمان، جوشکاری، نر و مادگی، فلنچی، بستی، دنده ای و اورنگی هستند که برای موارد مختلف استفاده می شوند. برای آشنایی با انواع اتصالات رایج در لوله کشی آب ساختمان ادامه مطلب را مطالعه کنید.

انواع اتصالات در لوله کشی آب ساختمان:

الف- جوشکاری لب به لب

برای اتصال لوله های آب نمره ۲ و لوله هایی با قطر زیادتر از این نوع جوشکاری استفاده می شود.این اتصال در مقابل نم، رطوبت و نشتی آب مقاومت بسیار خوبی دارد.

ب- جوش محفظه ای

برای اتصال لوله های پایین تر از ۲ از جوش محفظه ای استفاده می شود. این نوع اتصال همچون جوش لب به لب در برابر نشتی مقاوت خوبی دارد و می تواند در مقابل رادیواکتیو و مواد آتش زا نیز کیفیت خود را حفظ کند.

ج- جوش رزوه ای

در مواردی که لوله کش امکان اجرای جوشکاری را نداشته باشد و نیاز به باز رو بسته کردن لوله ها در زمان کوتاهی باشد می توان از جوش رزوه ای استفاده کرد. البته جوش رزوه ای برای لوله های با قطر زیاد مناسب نیست و همچون جوش محفظه ای برای اتصالات لوله های ۲ و کمتر مناسب است.

Compression fitting

این نوع اتصال برای لوله های انتقال حرارت به دستگاه ها یا به یکدیگر بیشتر به کار می رود. اغلب اتصالات مخصوص لوله های آب گرم و پکیج از این نوع می باشد.

اتصال فلنجی

اتصال فلنجی برای لوله های قطر بالاتر از ۲ و برای باز و بسته کردن دوره ای لوله ها مورد استفاده قرار می گیرد و به منظور آب بندی بین اتصال فلنجی از لایی مخصوص استفاده می شود تا نشتی آب وجود نداشته باشد. این اتصال به صورت جفتی انجام می شود.

اتصالات سوکتی

یکی از مناسب ترین اتصالات برای لوله های پلاستیکی در لوله کشی آب، اتصالات سوکتی هستند که با گرم کردن قسمت داخلی و خارجی لوله ها به وسیله دستگاه مخصوص انجام می شود. پس از گرمادهی می توان با زوج کردن لوله ها را به یکدیگر اتصال داد.

لوله کش ساختمان با توجه به نوع لوله کشی آب ساختمان می تواند اتصالات مناسب را برای نعویض لوله ها استفاده کند. در ادامه با انواع لوله ها و اتصالات مناسب برای هر لوله آشنا می شویم.

لوله های چدنی

چنانچه لوله ها در معرض حرارت قرار دارند و باید حرارت زیادی را تحمل کنند می توان از لوله های چدنی بدون سر کاسه استفاده کرد. اتصالات لوله های چدنی نیز باید قابلیت تحمل حرارت بالا را داشته باشند.

لوله های PVC

لوله های پی وی سی اتصال ساده و سریع تری دارند. اتصالات چسبی نیز می تواند در لوله های PVC استفاده شود. البته استفاده از اتصالات چسبی در دراز مدت ممکن است مشکلاتی را ایجاد کند. خاصیت چسبندگی چسب ها با گذشت زمان کمتر خواهد شد و امکان نشتی وجود دارد.

لوله های پلی اتیلن

مناسب ترین اتصالات برای لوله های پلی اتیلن، اتصالات دنده ای، بستی، فلنچی، اورنگی و نر و مادگی می تواند باشد که با اتصال جوش حرارتی و جوش سر به سر در لوله های پلی اتیلن مورد استفاده قرار می گیرد.

لوله های پروپیلن

لوله های پروپیلن در اثر ضربه و مواد شیمیایی مقاومت خوبی دارند و برای اتصالات این لوله ها نیازی به جوشکاری نیست.

لوله های گالوانیزه

لوله کشی آب ساختمان با لوله های گالوانیزه گزینه مناسبی است که به خوبی نیز آب بندی می شوند. اتصالات دنده ای مناسب ترین نوع اتصال برای لوله ها گالوانیزه هستند. هر لوله کش ساختمان به خوبی می داند که استفاده از دستگاه جوش برای اتصال لوله های گالوانیزه می تواند به روکش لوله آسیب برساند و موجب خوردگی لوله ها گالوانیزه شود. دود سفید حاصل از جوشکاری لوله های گالوانیزه مسمومیت ایجاد می کند.

برای تعویض و یا تعمیر لوله کشی آب ساختمان باید از لوله کش ماهر استفاده کنید تا هزینه کمتر و کیفیت بهتری را متحمل شوید. لوله کشی آب سرد و گرم ممکن است در هر زمانی دچار مشکل شود. در صورت بروز مشکل جدی در سیستم لوله کشی اب ساختمان با لوله کش شبانه روزی تماس بگیرید.